Vervanging bij afwezigheid van leerkrachten

Wij ervaren dat er, voor een zieke of om andere reden afwezige leerkracht, een enkele keer geen vervangende leerkracht beschikbaar is. Een situatie die wij enorm betreuren, die echter ook landelijk gezien steeds vaker voor komt. Ons bestuur, Stichting Archipel, heeft haar krachten gebundeld om deze situatie zo goed mogelijk het hoofd te kunnen bieden. Met ingang van 1 augustus 2016 regelen Stichting Archipel, Stichting IJsselgraaf, Stichting PCBO Voorst en Stichting ProCon de vervanging van hun leerkrachten gezamenlijk via IJsselpool. Deze besturen hebben samen 49 basisscholen. IJsselpool is hun, dus ‘onze’, eigen invalpool. In deze pool zijn vervangers en invallers werkzaam. De vervangers zijn in dienst van een van de besturen. De invallers hebben geen aanstelling- of arbeidsovereenkomst, maar zijn op afroep beschikbaar voor invalwerkzaamheden.
 
Ons "protocol vervanging" is opgesteld om duidelijkheid te verschaffen aan ouders en leerkrachten en om de kwaliteit van het onderwijs te kunnen blijven waarborgen, met aandacht voor de werkdruk bij het personeel.

Mijn kind

Klik hier om naar de groepenpagina te gaan.

Het fotoboek bekijken van onze school? Vanwege de privacy van onze leerlingen zijn foto’s van onze activiteiten alleen voor ouders zichtbaar. Bekijk hier de foto’s en gebruik daarbij de door school verstrekte inloggegevens.

Twitter