Print << Terug

Schooltuin begint alweer aan het derde seizoen!

 

Zaterdag 21 maart is rond de Rietgors in een middag tijd veel werk verzet. Een aantal ouders heeft met hulp van andere Leuvenheimers de schooltuin klaar gemaakt voor het nieuwe seizoen. De tuin is opgeruimd na de winter, grond is bemest en omgespit en het hek is ontdaan van oude planten. Er is elektriciteit toegankelijk gemaakt om de waterpomp te kunnen gebruiken én de schuur is voorzien van planken opdat de schooltuinspullen en schoolpleinmaterialen weer makkelijk te pakken zijn. Héél fijn! Ook zijn de fruitbomen en de druiven gesnoeid en de wilgentakken opgeruimd. Geweldig! 

 

Dank aan opa Harry, oma Helga, Ida, Teun, Corinne, Bart, Manon, Marisa, Petra, Mark, René, Ernst, Jeroen, Jurgen, Floris en Berber. Dank voor al het werk dat is verricht, voor het klaarmaken van de tuin en voor de gezelligheid. De stemming zat er goed in, dat maakte het werken plezierig! Het hapje en drankje achteraf maakten de middag compleet. Terwijl de volwassenen gezellig noeste arbeid verrichtten, vermaakten de kinderen zich met het houten huis en al het andere speelgoed dat uit de schuur tevoorschijn kwam. Komende maanden zullen de kinderen van de groepen één tot en met vijf weer elke donderdagmiddag met de tuin bezig zijn. De komende weken worden er plattegronden gemaakt, tuinplannen geschetst, gezaaid in bakken die achter glas komen te staan en zaden van vorig jaar en stekjes verkocht. De weken daarna zal ook buiten in de tuin gezaaid en geplant worden. Vanaf half mei hopen we dat de kinderen hun zelf verbouwde groenten aan kunnen bieden, weer even trots en enthousiast als vorige jaren! 

 

Ben je een opa, oma of andere enthousiasteling die graag op donderdagmiddag de kinderen in de tuin zou willen begeleiden? Fijn, we kunnen altijd hulp gebruiken!  

 

Ook voor tuinspullen, plantjes en zaden die je over hebt kun je ons benaderen. Wij weten er wel raad mee of je kunt ruilen met wat wij hebben staan! 

 

Graag tot ziens in of bij de tuin! 

 

Annet Wichers (annet_a_wichers@hotmail.com, 06-50236246) 

 

Ilja Sibbing (iljasibbing@outlook.com, 06-49106607)  

Media
  • 0321 klusmiddag schooltuin05.JPG
  • 0321 klusmiddag schooltuin11.JPG
  • 0321 klusmiddag schooltuin02.JPG

Mijn kind

Klik hier om naar de groepenpagina te gaan.

Het fotoboek bekijken van onze school? Vanwege de privacy van onze leerlingen zijn foto’s van onze activiteiten alleen voor ouders zichtbaar. Bekijk hier de foto’s en gebruik daarbij de door school verstrekte inloggegevens.

Twitter